Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Kocatepe D$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
|
1. |
Kocatepe D. Microbiological investigation of wild, cultivated mussels (Mytilus galloprovincialis L. 1819) and stuffed mussels in Sinop – Turkey [Електронний ресурс] / D. Kocatepe, G. Taskaya, H. Turan, Y. Kaya // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 2. - С. 299-305. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_2_9 Досліджено мікробіологічні властивості диких і культивованих мідій, а також фаршированих мідій, які продаються в ресторанах і вуличних торговельних точках в серпні та вересні у м. Синоп. За допомогою стандартних процедур досліджено 68 зразків мідій (Mytilus galloprovincialis L. 1819), а також фаршировані мідії, в яких визначено загальний вміст аеробних мезофільних бактерій (ЕМБ), бактерій Coliform, Escherichia coli і Vibrio spp. Відбір проб для мікробіологічного аналізу проведено за асептичних умов. Усі мікробіологічні аналізи проводилися триразово. Початкові показники сумарної кількості АМБ, коліформних бактерій, E. coli в диких і культивованих мідіях в серпні склали, відповідно, 4,04 і 3,55 ln КОЕ/г; 3,69 і 3,09 ln КОЕ/г; 0,59 і 0,39 ln КОЕ/г. Загальна кількість бактерій, коліформних бактерій і бактерій Vibrio spp. в диких мідіях була вищою, ніж у культивованих. У культивованих мідіях бактерій Vibrio spp. виявлено не було. Загальна кількість АМБ, коліформних бактерій і бактерій E. coli у фаршированих мідіях, які продавалися у вуличних торговельних точках у серпні, перевищувала цей показник для фаршированих мідій, що продавалися в ресторанах у цей же час. У вересні бактерії E. coli не були виявлені в зразках фаршированих мідій, які продавалися як у ресторанах, так і у вуличних торговельних точках. У серпні та вересні вміст аеробних бактерій у зразках фаршированих мідій не перевищував допустимих граничних значень (6 ln КОЕ/г). Бактерії Vibrio spp. виявлено у всіх зразках фаршированих мідій, крім тих, які продавалися у вуличних торгових точках у вересні. Фаршировані мідії були приготовлені з диких мідій і загальний вміст АМБ, коліформних бактерій і бактерій E. coli у них перевищував вміст цих же бактерій у диких мідіях. Зроблено висновки, що бактерії E. coli не були виявлені в фаршированих мідіях, які продавалися в ресторанах в серпні та вересні, а бактерії Vibrio spp. були виявлені в 27 із 48 зразків фаршированих мідій, які продавалися в ресторанах і вуличних торговельних точках.
| 2. |
Tiril A. Gastronomy tourism potential of Sinop (Turkey) destination [Електронний ресурс] / A. Tiril, D. Kocatepe, M. S. Ipar // Ukrainian journal of food science. - 2017. - Vol. 5, Iss. 1. - С. 143-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2017_5_1_17
| 3. |
Kocatepe D. Differences on lipid quality index and amino acid profiles of European Anchovy caught from different area in Turkey [Електронний ресурс] / D. Kocatepe, M. Erdem, I. Keskin, B. Kostekli, Kaya.Y. Kaya.Y. // Ukrainian journal of food science. - 2019. - Vol. 7, Iss. 1. - С. 6-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2019_7_1_3
| 4. |
Kocatepe D. Comparison of fatty acids, lipid quality index and amino acid profiles of whiting (Merlangius merlangus euxinus Nordman, 1840) meat and roe during fishing season in Black Sea [Електронний ресурс] / D. Kocatepe, C. Altan, H. Turan // Ukrainian food journal. - 2019. - Vol. 8, Issue 3. - С. 470-486. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2019_8_3_5
|
|
|